Były jakieś błędy ale je pokasowalem i narazie nie ma wcale. Tamten temat co dałeś linka wszystko mi wyjaśnił i obczailem co i jak, jednak nie jestem w stanie teraz zmienić jakiegokoliwiek kodowania w sterowniku 09, bo mi wyskakuje komunikat żebym se kupił pełną wersję programu vcds. Wcześniej z kolei miałem tak że przyjmowało każde możliwe kodowanie i był komunikat że jest ok, jednak zmiany nie zapisywały sie w sterowniku. Pomyślałem że trzeba vcds przeinstalowac no i pomogło jednak teraz mam ten komunikat że nie pełna wersja jest... Jakoś wcześniej działało, nic z tego nie rozumiem..
Pomyślałem że trzeba vcds przeinstalowac no i pomogło jednak teraz mam ten komunikat że nie pełna wersja jest... Jakoś wcześniej działało, nic z tego nie rozumiem..
insatalowaleś ten, który miałeś czy ściągałeś inną wersję?
Ten który miałem. Kiedyś ściągnąłem nowszą wersję i później wywaliłem bo nie działała wcale, bez internetu włączonego oczywiście. Odinstalowalem i wróciłem do wersji z płytki dedykowanej i to normalnie później działało, aż do dzisiaj. W zakładce About pisze Unregistered/Unauthorized na czerwono...
Ciacho123, ostatnio miałem podobnie tylko że mi się włączył net podczas uzywania kabla.
Jedynie co pomogło to odinstalowanie i usuniecie ręcznie wszystkich wpisów z rejestru systemu.
Potem normalna instalka i smiga aż miło
Dobra, kabel się naprawił po kolejnej reinstalacji. Problem jednak pozostał bo nie mogę nic zmienić w 09 w bajcie 18, nie pokazuje mi tam wcale wartości binary, a klikanie na Lcode2 nic nie daje. Tak to wygląda u mnie:
Sunday,27,March,2016,22:05:54:04550
VCDS Version: Release 15.7.0
Address 09: Cent. Elect.
Control Module Part Number: 1K0 937 085 L
Component and/or Version: BCM PQ35 B+ 110 0651
Software Coding: 40000AB8E0050890C008008411000024437000AE422081605C 04C7000041
Work Shop Code: WSC 73430
VCID: 386B0F57D25373C2E750BE5-806C
Bo 18 się nie zmienia. Zabawa może skończyć się poważnymi problemami.
Co ja poradzę, że jestem w gorącej wodzie kąpany. Szukałem sporo czasu na tym forum jak to zrobić aby mieć światła dzienne z żarówek H7 bez włączonego tyłu i odpowiedzi nie znalazłem. Wyszukiwarka znajduje tematy po 100 stron o kodowaniach i nie chce nawet wiedzieć ile czasu zajęłoby przeczytanie każdej strony. Tak więc szybko się zdesperowałem i dokonałem czegoś głupiego zapewne. Proszę teraz o konkretne porady jak z tego wybrnąć... Nie cierpię jak mam coś nie tak jak należy w samochodzie, a tu jeszcze dodatkowo na własne życzenie :evil:
Zamieszczone przez krzynol
Ciacho123, jak dopiero zaczynasz to odpuść sobie Bajt 18 jak kolo Adrian napisał
krzynol, doradź, da radę zrobić tak żeby kontrolka świateł mijania świeciła się tylko jak włączone są światła mijania, a w trybie świateł dziennych była wyłączona?
Irytuje mnie brak informacji przełączenia się dziennych na mijania w trybie auto.
Pacjent O2 MY2008
- tryb amerykański
- dzienne przez halogeny
Druga sprawa, chętnie bym uczynił CH/LH przez halogeny lub drogowe, ale opcji nie widzę.
Może gdzieś jakiegoś bita z ręki wpisać?
żeby kontrolka świateł mijania świeciła się tylko jak włączone są światła mijania, a w trybie świateł dziennych była wyłączona
nie
Zamieszczone przez M-461
Irytuje mnie brak informacji przełączenia się dziennych na mijania w trybie auto.
no jak? zapala się cała deska i oświetlenie wnętrza i przełącznik świateł
Zgadza się, wszystko się zapala tylko nie raz jest słabo widoczne. Np. jak jest pochmurno to muszę się wpatrywać czy radio się już podświetliło czy nie, a kontrolkę w liczniku elegancko widać.
A w drugiej sprawie też dupa ?
jak to zrobić aby mieć światła dzienne z żarówek H7 bez włączonego tyłu
też z tym walczyłem i stało się tak jak u Ciebie,ale wyszedłem z tego i dzienne mam w światłach mijania bez tyłu(tryb amerykański),ale nie wiem jak.... :shock:
Właściwie to w tej kwestii mi się udało, bo po przekręceniu kluczyka mam światła mijania i tylko one się palą, bez postojówek i bez tyłu. Tylko zostaje problem świateł tylnych które ześwirowały jak już pisałem...
AKTUALIZACJA
Tak długo szukałem rozwiązania, że wreszcie znalazłem. Patrząc na stare, dobre kodowanie sterownika 09, i porównując je z nowym, złym, wypatrzyłem w którym miejscu należy wpisać cyfry 35, wpisałem i zadziałało, tylne lampy wróciły do normalności, a ja poczułem sporą ulgę.
DRL za pomocą H7 śmiga elegancko, do tego dołożyłem gaszenie po zaciągnięciu ręcznego i jest git
Jeszcze mam pytanie na przyszłość. Jak zamontuje przeciwmgielne z dziennymi to czy będzie trzeba wpisać inną wartość w bajcie 18, czy tam się nic nie zmienia?
Jeszcze mam pytanie na przyszłość. Jak zamontuje przeciwmgielne z dziennymi to czy będzie trzeba wpisać inną wartość w bajcie 18, czy tam się nic nie zmienia?
Polecam lekturę forumową z opcja szukaj , było już o tym wiele razy 8) .
By zmienić dzienne które były w mijania po dołożeniu lamp DRL+ halogeny ( O2FL ) trzeba usunąć kodowanie w bajcie 11 bit 2 a zaznaczyć bajt 15 bit 6 , no i zakodować halogeny + cornery .
Bajtu 18 nie ruszasz , tak jak pisze kolega wyżej .
Witam.
Zakupiłem kabel 15.7.1 wer. angielska.
Z racji, że jestem zielony (i angielski "techniczny" nie zawsze łąpię), potrzebuję pomocy co mogę, mógłbym wycisnąć z mojego auta - sterowników. Chodzi mi na razie o samo kodowanie.
Mam cornery, centralny zamykający się po przekroczeniu 15 km/h, światła dzienne poprzez p/mgielne, dołożony tempomat i reset ciśnienia w kołach poprzez przycisk ESP.
Z konkretów to chciałbym mieć:
1. światłą stopu połączone z p/mgielnymi
2. jak mam dzienne w halogenach to gdzie mógłbym sprawdzić i przestawić światła mijania i drogowe na 100% świecenia.
3. czy jak wyłączę skandynawski system a włączę amerykański to także światła do jazdy dziennej będę miał w halogenach. w trybie amerykańskim ponoć można zaciągając ręczny wyłączać światła dzienne (dobre podczas odpalania auta i szperania vcdsem w kompie na przekręconym kluczyku)
Z góry wielkie dzięki proszę o łopatologiczne wyjaśnienie co i jak.
Wkleję na razie autoscan:
-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKC.lbl
Part No SW: 03G 906 021 TB HW: 03G 906 021 AN
Component: R4 1,9l EDC G200SG 2047
Revision: --H11--- Serial number:
Coding: 0000071
Shop #: WSC 73430 790 00000
VCID: 72EC42E76DBC86AE5B-8026
Przeczytaj Ten temat i będziesz wiedział wszystko .
Wiele już nie uruchomisz a wszystko co byś chciał więcej wymaga doinstalowania fizycznie komponentów , np MAXI-DOT , podgrzewane spryski , podświetlenie dywaników itp .
Wojtenio, Wojtuś przewaliłem to już z dwa razy. Dużo tego od cholery. I co zaczynam od początku to jeszcze bardziej głupieję. Czasem niektóre z akcji odbywają się równolegle: kodowanie i adatacje. uffffff
I tak będę się uśmiechał do Ciebie bo fachowiec jesteś.
Na razie się przymierzam. Muszę ogarnąć egzaminy w pracy i myślę, że od połowy kwietnia podbiję do Ciebie odnośnie sprysków, czujnika płynu i oświetlenia nóg.
A orientujesz się ile może kosztować przeróbka abym miał MAXI DOTa?
A wiesz coś odnośnie HHC? podobno ze standardowym ESP działa. Dzisiaj zaznaczyłem to i wywaliło mi błąd ESP (bodajże w funkcjach ABS- u. ostatni bajt)
O kosztach maxi-dot decyduje głownie za ile wyrwiesz licznik z maxi + wymiana jego ( to robi nasz kolega z forum spacewalker i pewnie jeszcze wielu innych ) , co do HHC to zależy głównie czy twoja pompa ABS/ESP to obsługuje a nie tylko kodowanie , ty masz 1K0 907 379 AH i możesz zapomnieć o HHC
Komentarz